ADO-verdediger in selectie Ivoorkust

Wilfried Kanon werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor Ivoorkust en zit gelijk bij de selectie voor de aankomende interlands. De ADO-verdediger kende een prima seizoensstart bij zijn club en veroverde zodoende een plekje in de selectie.

Donderdagmiddag reageerde Kanon in gesprek met Omroep West. ‘Ik hoorde van mensen op de club dat ik geselecteerd was. Het was een verrassing , zeker omdat er jongens als (Diedier, red) Drogba en (Yaya) Touré bij zitten’, aldus Kanon, die moest lachen om de vraag of hij zal gaan spelen. ‘Dat ligt aan de trainer haha. Ik zie wel hoe het loopt.’

Bondscoach Hervé Renard riep naast de door Kanon genoemde toppers enkele andere grote namen op met Cheik Tioté, Gervinho, Salomon Kalou en Wilfried Bony. Laatstgenoemde speelde twee seizoenen geleden nog bij het Arnhemse Vitesse en maakt nu doelpunten voor Swansea City.

Paspoort niet vergeten

11 oktober spelen de Ivorianen de eerste wedstrijd tegen Democratische Republiek Congo. Vier dagen later is hetzelfde Congo de tegenstander, om de dubbele confrontatie compleet te maken. Opvallend is dat het eerste duel in Congo wordt afgewerkt, waarna de Ivorianen gelijk weer terug mogen vliegen om de tweede wedstrijd in het Ivoriaanse Abidjan te gaan spelen.

Er zal een nieuwe wereld voor Kanon open gaan met al dat reizen. De verdediger speelde namelijk nog geen één interland voor zijn moederland en zijn club ADO speelt al seizoenen lang geen Europees voetbal. Over het aantal minuten dat Kanon zal gaan spelen is nog niks bekend. Het kan alleen maar meezitten, als het aan de man zelf ligt. Bekijk hieronder het interview van Omroep West.

Praat Mee!