Oud Oranje-international naar FC Twente

FC Twente heeft de 35-jarige Orlando Engelaar aangetrokken. De middenvelder trainde al enkele weken mee met de club uit Enschede; donderdagmiddag bevestigde Twente een transfervrije deal. Trainer Alfred Schreuder is zeer te spreken over de aanwinst. ‘Orlando is een type speler die we als staf heel graag wilde binnenhalen’, vertelt hij op de clubwebsite.

‘Afgelopen weken heeft hij met ons meegetraind en een goede indruk gemaakt. Orlando weet heel goed wat voor waarde hij voor het team kan hebben. Met zijn ervaring kan hij de andere jongens heel goed helpen’, gaat Schreuder verder.

Engelaar speelde van medio 2006 tot medio 2008 al op Twente, waarna hij naar Schalke 04 vertrok. De routinier heeft goede herinneringen aan zijn tijd bij de club. ‘Ik heb hier een geweldige tijd gehad en kijk uit naar een nieuwe periode. Afgelopen weken heb ik meegetraind met de groep en gemerkt dat FC Twente een heel talentvolle selectie heeft. Ik wil graag zo veel mogelijk minuten maken en met mijn ervaring van waarde zijn voor de jonge jongens.’

Mooie carrière

Engelaar kwam vorig seizoen uit voor het Australische Melbourne Heart, waar hij een éénjarig contract had. Vóór zijn avontuurtje aan de andere kant van de wereld speelde de bijna twee meter lange middenvelder vier seizoenen bij PSV, na een tegenvallend jaar bij Schalke.

Engelaar speelde in de jeugdopleiding bij Feijnoord. Hij brak echter door bij NAC Breda, waar hij vier seizoenen speelde. De Rotterdammer vertrok naar KRC Genk en speelde daar vervolgens van 2004 tot en met de zomer van 2006. Hoewel hij het prima deed in België maakte hij een overstap naar FC Twente. Vandaag de dag mag hij zich weer volwaardig speler van Twente noemen en is de cirkel rond.

Bekijk hieronder het volledige interview van Engelaar. De beelden zijn van FC Twente TV.

 

Praat Mee!