Dirk Kuijt stopt als international

Dirk Kuijt stopt als international. De 34-jarige aanvaller heeft dat besluit genomen vanwege het perspectief op ‘zeer geringe speeltijd’ onder bondscoach Guus Hiddink.

‘Ik ben een speler die altijd honderd procent wil geven en door het geringe uitzicht op speeltijd kan ik dat niet meer opbrengen’, zegt de 104-voudig international vrijdag tegen De Telegraaf. ‘Twee jaar doorgaan, alleen als verlengstuk van de bondscoach in de kleedkamer, zag ik niet zitten.’

Waarde voor Oranje

Kuijt stal tijdens het afgelopen WK in Brazilië opnieuw de harten van de Nederlandse voetbalfans door zelfs als linksback indruk te maken. Ook tijdens het EK 2012, het WK 2010, het EK 2008 en het WK 2006 was Kuijt van waarde voor het Nederlands elftal.

Kuijt debuteerde in 2004 voor Oranje in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Liechenstein. Alleen Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Wesley Sneijder (107) en Giovanni van Bronckhorst (106) speelden meer interlands dan Kuijt.

Noodgevallen

De hardwerkende Katwijker laat de deur naar Oranje in absolute noodgevallen nog wel op een kiertje staan. ‘Als de nood aan de man is en Oranje me nodig heeft, dan zal ik er vanzelfsprekend staan voor de bondscoach, mijn medespelers en de fans’, aldus Kuijt. De speler van Fenerbahce zat nog wel in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar zal dus niet bij de selectie van het Nederlands elftal zitten die bondscoach Hiddink vrijdagmiddag bekendmaakt. (Foto: Football.ua, Wikimedia)

  1. By ‘Kuijt hoopt op belletje uit Rotterdam’ | Onze11 on 24 januari 2015 at 15:48

    […] Kuijt ziet een terugkeer naar Feyenoord wel zitten, zo weet RTV Rijnmond. De onlangs gestopte Oranje-international heeft een aflopend contract bij Fenerbace, en omdat zijn kinderen in Nederland […]

Praat Mee!