Persconferentie Hiddink | Live

LIVE | Dit is het liveblog van de persconferentie die bondscoach Guus Hiddink vrijdagmiddag vanaf 12:00 uur houdt. De bondscoach zal waarschijnlijk ingaan op zijn definitieve selectie en het afscheid van Dirk Kuijt.

Kuijt maakte vrijdag bekend te zullen stoppen als international van Oranje wegens te weinig perspectief op speeltijd onder Hiddink. De 104-voudig international staat in noodgevallen nog wel klaar voor het Nederlands elftal, maar zal door Hiddink in ieder geval niet opgenomen worden in de selectie voor de wedstrijden tegen Kazachstan en IJsland voor kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk.

Hiddink kan bovendien geen beroep doen op het geblesseerde wonderkind Memphis Depay, die nog een aantal weken aan de kant staat met een liesblessure. Hiddink zou bovendien met zijn selectie rekening kunnen houden met de belangrijke EK kwalificatie play-offs van Jong Oranje, die in oktober tegen Jong Portugal een ticket voor het Ek 2015 in Tsjechië af kunnen dwingen. Spelers als Stefan de Vrij, Joël Veltman en Davy Klaassen zouden speelgerechtigd kunnen zijn voor Jong Oranje.

Praat in de reacties hieronder en via Twitter mee over de persconferentie van Hiddink, die via beeld te volgen is via de NOS. (foto: Soccer.ru, Wikimedia)


Praat Mee!