Hupperts vervangt Saymak bij Jong Oranje

Jong Oranje-bondscoach Adrie Koster kan in de play-offwedstrijden tegen Jong Portugal geen beroep doen op de geblesseerde Mustafa Saymak. AZ-speler Guus Hupperts vervangt Saymak in de selectie van Jong Oranje en meldt zich vandaag in Hoorn, waar Jong Oranje zijn trainingskamp opslaat.

Saymak viel gisteren al vroeg uit met een hamstringblessure in de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax (0-0). De middenvelder had tijdens de vorige interlandperiode ook al hamstringklachten en bleef daardoor aan de kant in de wedstrijden tegen Jong Georgië en Jong Slowakije. Hupperts mag zich daarom alsnog bij Jong Oranje voegen.

EK-kwalificatie op het spel

Jong Oranje heeft een belangrijke week voor de boeg waarin plaatsing voor het jeugd-EK van 2015 in Tsjechië afgedwongen kan worden. Over twee wedstrijden zal dan wel afgerekend moeten worden met de leeftijdsgenoten uit Portugal. Aanstaande donderdag (9 oktober) staat de eerste wedstrijd op het programma. Om 18.30 uur vindt de aftrap plaats in het AZ-stadion. Vijf dagen later, op dinsdag 14 oktober, wordt de returnwedstrijd afgewerkt. (Foto: YouTube)

Praat Mee!