‘Blessure’ Courtois valt reuze mee

Thibaut Courtois liep zondagmiddag een blessure op tijdens de topper tegen Arsenal. De keeper van Chelsea leek ernstig geblesseerd geraakt aan zijn hoofd, maar na onderzoek lijkt er niks aan de hand te zijn.

Al na tien minuten gebeurde het incident toen Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez tegen het hoofd van de Belg botste. Coach José Mourinho liet Courtois nog een kwartier door voetballen en werd daarna gewisseld voor Petr Cech, die sinds 2004 maar liefst 324 wedstrijden voor Chelsea keepte.

Courtois werd de afgelopen drie seizoen aan Atletico Madrid uitgeleend, doordat Cech steeds de voorkeur kreeg. Bij de Spaanse club deed de 22-jarige supertalent het uitstekend, waardoor Mourinho deze zomer niet meer om hem heen kon. Ook bij het nationale elftal is hij al een tijdje de onbetwiste nummer 1.

Nu blijkt dat de blessure van Courtois niet ernstig is, is de 23-voudig international gewoon inzetbaar voor de EK-kwalificatieduels tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina. Andorra komt op bezoek in België, waarna de Belgen naar Bosnië mogen reizen.

Praat Mee!