Robben: ‘Was daar erg chagrijnig van’

Arjen Robben aast op overwinningen voor het Nederlands elftal bij de aankomende EK-kwalificatieduels. De afgelopen twee wedstrijden verspeelde Oranje punten waar de sterspeler van Bayern München en Nederland zich openlijk aan ergerde. ‘Ik was daar erg chagrijnig van’, vertelt Robben, die zélf niet kon spelen, aan de NOS.

‘Je zit als supporter thuis op de bank en als je het dan zo weggeeft’, vervolgt de rappe aanvaller die door blessureleed niet van de partij was. ‘Met zo’n knullige goal. Tja… Ik kreeg ook op mijn donder van mijn vrouw. “De kinderen slapen”, zei ze. Ik was behoorlijk luid aan het vloeken.’

‘Er moet gewonnen worden’

Robben vind dat er iets recht te zetten valt. ‘We lopen nu achter de feiten aan. Er moet gewoon twee keer gewonnen worden.’ Tegen Italië werd er met 2-0 verloren. In Tsjechië werd het teleurstellend 2-1. Aanstaande vrijdag, 10 oktober, is om 20:45 uur Kazachstan de tegenstander in de Amsterdam ArenA. Drie dagen later mag Oranje uit tegen IJsland zien te overtuigen. Bekijk hier het complete programma van Oranje, in voorbereiding naar het EK 2016.

Praat Mee!