‘Geen Ronaldinho op WK’, suggereert assistent coach

Het zou de ultieme afsluiting zijn van een schitterende voetbalcarrière, moet voormalig Wereldvoetballer van het Jaar Ronaldinho hebben gedacht. Op het WK voetbal 2014 in eigen land afscheid nemen met nog een wereldbeker. Het zal alleen waarschijnlijk niet gaan gebeuren.

De goedlachse baltovenaar verkeert in uitstekende vorm bij zijn team Atlético Mineiro, het team dat hij aan de Copa Libertadores hielp vorig seizoen. Het leverde Ronaldinho een rentree op bij de Seleção voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chili, maar het WK kan Ronaldinho waarschijnlijk vergeten.

‘Het is niet zo dat hij zijn focus verloren is’, geeft assistent coach van de Brazilianen Carlos Alberto Parreira aan. ‘Hij is er alleen niet in geslaagd zijn carrière dusdanig te continueren dat hij bij de Seleção met complete focus en toewijding kan spelen’, aldus Parreira tegen NDTV Sports.

‘Voor een team dat zich voorbereid op een WK had Ronaldinho meer toewijding en verlangen kunnen tonen. Toen hij de kans kreeg vorig jaar, heeft hij het niet laten zien. Hij heeft de kansen gehad, het is nu aan ons om te beslissen of wij hem wel of niet meenemen.’ (Foto: Filipe Fortes)

Praat Mee!