Sinkgraven in belangstelling van Engelse topclubs

Eredivisie-revelatie Daley Sinkgraven hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. De middenvelder van SC Heerenveen stond al in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar mag zich nu ook verheugen op interesse uit Engeland. The Mirror meldt dat Manchester United en Liverpool de Assenaar graag in januari aan de selectie toe willen voegen.

De negentienjarige Sinkgraven, die zich momenteel met Jong Oranje voorbereidt op de play-offwedstrijden tegen Jong Portugal, ligt nog drie jaar vast in Heerenveen. Volgens de Britse tabloid vraagt Heerenveen vijf miljoen euro voor haar smaakmaker. De kans dat hij zijn contract in Friesland uit zal dienen is nihil. Heerenveen is evenwel vastbesloten om Sinkgraven de rest van het seizoen voor de club te behouden en zit niet te wachten op een winterse transfer. Manchester United-manager Louis van Gaal en Liverpool-coach Brendan Rodgers willen echter al in januari toeslaan, voordat er een hevige concurrentiestrijd losbarst tussen de Europese grootmachten. Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München zouden namelijk ook al interesse hebben in Sinkgraven.

Vorig seizoen kwam Sinkgraven tot vijftien wedstrijden in het eerste van Heerenveen, waarin hij vier assists wist af te leveren. In het huidige seizoen speelde de linkspoot tot nu toe acht wedstrijden en was hij goed voor twee goals en een assist, waaronder de winnende treffer tegen PSV. (Foto: YouTube)

 

Praat Mee!