Geen garanties voor herstellende Van der Vaart

Dat Rafael van der Vaart weer volledig genezen is van zijn blessure, hoeft niet te betekenen dat hij direct weer in de basis staat bij HSV. Dit liet zijn coach, Josef Zinnbauer, dinsdag weten. De aanvoerder van de Duitse club miste enkele weken vanwege een knieblessure maar is nu weer beschikbaar.

Van der Vaart

Zinnbauer geeft aan dat dit echter niet betekent dat Van der Vaart op 19 oktober tegen Hoffenheim direct weer in de basis mag beginnen. ‘Niemand bij HSV heeft een uitzonderingspositie, dus ook Rafael niet’, aldus de trainer.

De coach wil eerst voorzichtig kijken of de Nederlander wel echt fit genoeg is, en of hij het nieuwe systeem al goed genoeg beheerst. Positief is hij echter wel. Zinnbauer: ‘Hij is onze aanvoerder en samen met Velon Behrami onze beste speler. Hij behoort nog altijd tot de besten van de wereld.’

Interlands Oranje

Door de blessure is Van der Vaart afwezig bij het Nederlands elftal, dat zich aan het voorbereiden is op de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en IJsland. Oranje speelt aanstaande vrijdag in eigen huis tegen Kazachstan en voetbalt maandag in Reykjavik tegen het IJsland van Ajacied Kolbeinn Sigthorsson.

Praat Mee!