Kluivert kandidaat bondscoach Ghana

Patrick Kluivert is één van de vijf kandidaten om als bondscoach aan de slag te gaan bij Ghana. Dat maakt de Afrikaanse voetbalbond dinsdagavond bekend, in een officiële mededeling.

Er schijnt een shortlist van vijf namen samengesteld te zijn na een grondig onderzoek door een driekoppige commissie. Waaronder dus de naam van Kluivert, die afgelopen zomer nog assistent-coach was bij Oranje op het WK in Brazilië.

Naast Kluivert zijn Avram Grant, Marco Tardelli, Michel Pont en Juan Ignacio Jiménez de andere mogelijkheden. Het vijftal is benaderd en uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. ‘The Black Stars’ zijn na het ontslaan van keuzeheer James Kwesi Appiah op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Appiah werd op het WK laatste in de lastige poule met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten.

Eerste grote klus

Voor Kluivert zou het de eerste grote klus zijn als hoofdtrainer. De geboren Amsterdammer trainde vooralsnog alleen de beloften van FC Twente. Bij Oranje, het beloftenelftal van N.E.C en bij het Australische Brisbane Roar FC was hij telkens assistent. Kluivert stopte op zijn 32ste in 2008 met voetballen, waarna hij in 2010 het trainersvak in dook.

Praat Mee!