[Update] ‘Weet hier niks vanaf’

Bij de herverdeling van de tickets voor het WK kan Europa er wel eens niet zo best vanaf komen. Afrika zou namelijk een extra ticket krijgen ten koste van Europa. Lid van het uitvoerend comité van de FIFA, Theo Zwanziger, laat weten dat het voorstel van Sepp Blatter kan rekenen op een meerderheid van de stemmen.

Blatter wil met de herverdeling van de tickets een einde maken aan de ‘pijnlijke ondervertegenwoordiging’ van Afrika op het WK. Tegenover de Duitse krant Bild laat Zwanziger weten dat Europa een grote kans maakt op het verliezen van een ticket. ‘Ik denk dat Europa een plaats verliest als de WK-tickets opnieuw worden verdeeld ten gunste van Afrika. Een meerderheid van het uitvoerend comité staat achter Blatter.’

UEFA-voorzitter Michel Platini meldde onlangs dat Europa op basis van de goede resultaten afgelopen jaren juist een extra ticket zou verdienen. De laatste drie wereldkampioenen, Italië, Spanje en Duitsland,  kwamen allemaal uit Europa, terwijl in de hele historie van het WK geen enkel Afrikaans land ooit de halve finale haalde.

Update 13.49 uur
KNVB-directeur Bert van Oostveen laat weten helemaal niets van het plan van de FIFA gehoord te hebben. De FIFA heeft geen enkele Europese voetbalbond geïnformeerd over het voorstel. ‘Als het waar is, was het netter geweest om eerst alle bonden te informeren’, aldus Van Oostveen.

Praat Mee!