‘Hoe durft hij dit te flikken!’

De eerste ontmoeting tussen Louis van Gaal en Graziano Pellè verliep niet al te best. Dat vertelt de Southampton-speler in een interview op de site van de Italiaanse voetbalbond. De twee raakten in discussie over het rugnummer wat Pellè bij AZ zou krijgen.

Voordat de Italiaanse spits zijn contract bij AZ zou ondertekenen, was er eerst een gesprek met hoofdtrainer Van Gaal. Pellè: ‘Toen ik bij AZ zou tekenen, sprak ik met Van Gaal over welk rugnummer ik zou krijgen. Ik houd van het nummer 9, of 19 of 18, ik ben niet bang voor het lot. Hoe dan ook, nummer 9 symboliseert voor mij de spitspositie.’

Omdat deze nummers echter al bezet waren, deed Van Gaal een ander voorstel. ‘Ik geef je nummer 29 of 39’, zei Van Gaal. Waarop ik reageerde dat ik 29 niet echt een leuk nummer vond. ‘Dan 99 of 90’, ik herhaalde dat ik teleurgesteld was. Van Gaal is heel strikt en uiteindelijk zei ik: ‘Dan teken ik niet voor de club!’. Van Gaal werd heel boos, liep naar mijn agent en schreeuwde tegen hem: ‘Hoe durft deze jongen dit te flikken?!’ Ik vertelde hem snel dat ik maar een grapje maakte.’ (Foto: Jan Roelfsema)

Praat Mee!