Derksen: ‘Over 1,5 jaar weg bij VI’

Johan Derksen is van plan om over 1,5 jaar te stoppen bij het Tv-programma Voetbal International. ‘De Snor’ was jaren lang vaste gast bij het programma, maar het einde is in zicht voor de 65-jarige oud-voetballer. ‘Mijn vrouw vindt het wel mooi geweest’, vertelde Derksen woensdagmiddag in het radioprogramma De Coen en Sander Show bij NPO 3FM.

‘Ik heb dit jaar en volgend jaar nog een contract. Daar houd je je natuurlijk aan’, ging Derksen verder. ‘Bovendien zit ik in mijn derde huwelijk dus moet ik maar is naar mijn vrouw luisteren.’

Muziek

Van 2000 t/m 2013 was Derksen hoofdredacteur bij het blad VI. Hij was al vanaf 1977 werkzaam bij het populaire voetbaltijdschrift. De geboren Gelderlander gaat na zijn carrière bij VI werken in de muziekindustrie. ‘Ik wil doorgaan als een soort promotor van de blues’, vertelde Derksen, die in 2016 een groots bluesfestival wilt gaan organiseren.

Derksen heeft zich altijd al thuis gevoeld in de muziekwereld. Zo had hij vorig jaar een Tv-programma genaamd ‘Derksen on the Road’ waarin hij bij verschillende grondleggers van de popmuziek langs ging voor een interview. Ook heeft Derksen sinds 2005 een radioprogramma bij RTV Rijnmond, waarbij hij voornamelijk blues draait.

 

Praat Mee!