Beloftenelftal met 10 man gelijk tegen Turkije

Het Beloftenelftal Oranje, het Nederlands elftal onder 20 jaar, heeft donderdag met 2-2 gelijkgespeeld in het oefenduel met Turkije. Het team van bondscoach Remy Reynierse speelde bijna de gehele tweede helft met tien man.

AZ-verdediger Kevin Luckassen moest vlak na de thee met zijn tweede gele kaart van het veld, bij een tussenstand van 1-1. Het Beloftenelftal was tegen de Turken op voorsprong gekomen via Elvio van Overbeek. De Turken maakten voor de onderbreking al gelijk via Cenk Sahin, die Oranje-goalie Peter Leeuwenburgh verschalkte.

Met tien man kwam het Beloftenelftal op achterstand door een doelpunt van Berat Tosun maar door een benutte strafschop van Vincent Janssen speelde het Beloftenelftal toch nog gelijk tegen de ploeg waar Feyenoord-speler Bilal Basacikoglu ook meedeed.

Tevreden

Reynierse was na afloop dan ook tevreden over met name de werklust van zijn team. ‘Met tien man was een gelijkspel het maximaal haalbare’, gaf de trainer aan tegenover OnsOranje. ‘De jongens hebben de 2-2 heldhaftig over de streep getrokken.’

Oranje speelde met de volgende opstelling: Leeuwenburgh, Hateboer, Luckassen, Hoedt, Woudenberg, Van den Boomen, Leemans, Karsdorp, Van Overbeek (81. Daniëls), Janssen (81. Koolhof), Kishna (60. Bijen).

Praat Mee!