Hiddink steunt Huntelaar: ‘Van Persie moest voorgeven’

VIDEO | Opvallend tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Kazachstan was het akkefietje tussen Klaas Jan Huntelaar en Robin van Persie. Bonscoach Guus Hiddink gaf bij de NOS kort zijn visie op het incident.

Huntelaar Van Persie

Halverwege de tweede helft schoot de aanvoerder op doel, terwijl Huntelaar vrij stond. Vervolgens werd de spits van Schalke 04 boos op Van Persie en zette zijn wijsvinger onder zijn oog, waarmee hij wilde zeggen dat Van Persie ‘beter moest kijken’. De laatste was het daar niet mee eens en maakte een gebaar dat ‘Huntelaar niet zoveel babbels moet hebben’.

Hiddink was duidelijk in zijn oordeel: ‘Van Persie moest daar breed leggen’, aldus de bondscoach. Arjen Robben corrigeerde hem vervolgens wel een beetje. ‘Laten we daar niet over zeuren, kom op. Ik geef ook weleens een bal niet af. We hoeven daar geen relletje van te maken.’

Van Persie liet na afloop weten dat Huntelaar  ‘overtrokken reageerde’, waar Huntelaar op zijn beurt zei dat het niets veel voorstelde en hij altijd boos is als hij de bal net krijgt. Bekijk de beelden hieronder.

  1. […] Hiddink kende al geen geweldig begin bij het Nederlands elftal en toen kwam ook nog eens het incident tussen spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie. Laatstgenoemde wou in het duel met […]

Praat Mee!