Vermeer opgeroepen als vervanger Krul, ook Wijnaldum haakt af

Tim Krul en Georginio Wijnaldum hebben zaterdag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Bondscoach Guus Hiddink heeft Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer opgeroepen als vervanger voor Krul. Voor Wijnaldum is geen vervanger opgeroepen. 

De keeper van Newcastle United, die tijdens het afgelopen WK een heldenrol vervulde in de penaltyreeks tegen Costa Rica, raakte zaterdag tijdens de training geblesseerd aan zijn elleboog. Krul is daardoor niet inzetbaar voor de EK-kwalificatiewedstrijd van maandag tegen Ijsland. Ook Wijnaldum moest noodgedwongen afhaken voor het duel tegen de koploper van groep A. De middenvelder van PSV heeft al langer last van zijn knie. Desondanks voegde Wijnaldum zich toch bij het Nederlands elftal. In de afgelopen dagen zijn de klachten echter toegenomen, waardoor Wijnaldum zich noodgedwongen heeft afgemeld bij Hiddink. De veertienvoudige international ondergaat zo snel mogelijk een MRI-scan, zo meldt Voetbal International.

Vermeer

Vermeer reist zondagavond mee naar Ijsland, waar het Nederlands elftal op maandagavond een interland afwerkt tegen Ijsland. De doelman zat bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar werd uiteindelijk niet opgeroepen. Na het afhaken van Krul mag Vermeer zich alsnog melden bij Oranje. Het betekent de eerste uitnodiging voor Vermeer, sinds hij Ajax afgelopen zomer verruilde voor Feyenoord. (Foto: YouTube)

Praat Mee!