Pieters niet mee naar Ijsland

Het Nederlands elftal is vanmorgen zonder Erik Pieters vertrokken naar Ijsland. De linksback, die ook buiten de wedstrijdselectie viel tegen Kazachstan, nam vanochtend in het Hilton Hotel afscheid van de spelersgroep en de technische staf. Dit maakte de NOS eerder vandaag bekend. 

Bondscoach Guus Hiddink moest na het eerder afhaken van Tim Krul en Georginio Wijnaldum nog één speler af laten vallen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ijsland. Net als Pieters viel ook Virgil van Dijk buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Kazachstan. Uiteindelijk heeft Hiddink besloten Van Dijk wel mee te nemen en Pieters terug te sturen naar huis. De verdediger van Stoke City zat voor het eerst in een jaar tijd weer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar kwam uiteindelijk niet tot speelminuten.

Eerste training

Oranje vertrok vanochtend om 10.30 uur met de bus naar Schiphol, waar het om 12.00 uur in het vliegtuig stapte naar de Ijslandse hoofdstad Reykjavik. Rond 15.00 uur zet het Nederlands elftal voet op Ijslandse bodem. De eerste training staat aan het begin van de avond op het programma. Aansluitend schuiven Hiddink en een nog onbekende speler aan voor de persconferentie in Reykjavik. De belangrijkste reacties zullen vanavond op Onze11 te lezen zijn. (Foto: Instagram)

Praat Mee!