Zaakwaarnemer: ‘Ronaldo kost een miljard’

Cristiano Ronaldo vertrekt voorlopig niet bij zijn club Real Madrid. De Portugees, die volgens velen als beste voetballer op dit moment wordt ervaren, zou een miljard euro moeten kosten volgens zaakwaarnemer Jorge Mendes. Een bedrag dat logischerwijs, geen enkele club kan ophoesten.

‘Het is letterlijk onmogelijk dat hij ooit bij Real Madrid vertrekt’, weet Mendes. Ronaldo speelt sinds medio 2009 bij de club uit Spanje. In de ruime vijf jaar dat hij bij De Koninklijke onder contract staat kwam hij tot 253 wedstrijden, waarin hij 287 (!) keer scoorde.

Vóór zijn tijd in Madrid speelde Ronaldo bij Manchester United. Enkele vage geruchten gingen rond dat de club afgelopen zomer de 114-voudig international wilde halen. Maar in plaats van Ronaldo, haalde de club van coach Louis van Gaal teamgenoot Angel Di Maria op voor ‘maar’ 70 miljoen.

Ook een avontuur bij Paris-Saint Germain behoorde volgens verscheidene media tot een optie voor Ronaldo. Echter bleek ook dat een broodje aapverhaal. ‘Ik heb gesproken met de voorzitter en ik sta voor de volle 100 procent achter hem. Mijn nieuwe ploeggenoten zijn de beste! Hala Madrid!’, schreef Ronaldo destijds afkeurend op zijn Twitteraccount, in tegenstelling tot zijn vriendin, die een vertrek naar Parijs wel zag zitten.

Praat Mee!