Strootman traint weer mee bij AS Roma

Kevin Strootman is weer een stap dichterbij zijn rentree. Roma Radio meldde vandaag (maandag) dat de 24-jarige middenvelder voor het eerst in zeven maanden heeft meegedaan aan de groepstraining van AS Roma. 

Strootman verrichte wat loopwerk en enkele pass- en trapoefeningen en verliet daarna weer het trainingsveld. De oud-PSV’er raakte begin maart zwaar geblesseerd aan zijn linkerknie in de wedstrijd tussen Napoli en AS Roma. Na een MRI-scan bleek dat de jeugdexponent van Sparta Rotterdam de voorste kruisband van zijn linkerknie had afgescheurd. Daardoor miste de Oranje-international niet alleen de beslissende fase van de Italiaanse competitie, maar moest hij ook een streep zetten door het WK in Brazilië.

Rentree in november

Als Strootman geen terugslag krijgt, kan hij waarschijnlijk in november zijn rentree maken voor AS Roma. Roma-trainer Rudi Garcia gaf eerder al aan dat hij hoopt weer over Strootman te kunnen beschikken als AS Roma op 10 december in eigen huis aantreedt voor het Champions League-duel met Manchester City. Of de Ridderkerker op tijd fit is voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van 16 november zal in de komende weken moeten blijken. (Foto: Instagram)

Praat Mee!