Samenvatting IJsland – Nederland (2-0)

VIDEO | Het Nederlands elftal ging maandagavond kansloos met 2-0 onderuit op en tegen IJsland. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink mocht zelfs van geluk spreken dat de uitslag niet hoger uitviel. 

IJsland kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0 voorsprong na een discutabele penalty. Gylfi Sigurdsson faalde niet oog in oog met Jasper Cillessen die al zijn 23ste penalty op rij benut zag worden. Arjen Robben was daarna vlak bij de 1-1, maar zijn kopbal na een afgemeten voorzet van Daley Blind vloog naast.

Aan de andere kant was het opnieuw Sigurdsson die het net wist te vinden. De middenvelder met de fantastische trap volleerde een afgeslagen bal in het dak van het doel en zodoende gingen de IJslanders met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee.

Na rust wist Oranje geen vuist te maken en ook het inbrengen van stormram Klaas-Jan Huntelaar had niet het gewenste effect. Het Nederlands elftal verloor al zijn tweede EK kwalificatiewedstrijd en staat al zes punten achter op concurrenten Tsjechië en IJsland.

Samenvatting IJsland – Nederland

Bekijk hieronder de samenvatting IJsland – Nederland:

[hdvideo id=586]

Externe link: https://www.youtube.com/watch?v=22BfQ1jA15A

Praat Mee!