Grootste talenten op het WK

Het WK voetbal 2014 in Brazilië nadert. Het WK biedt spelers een platform om zich te presenteren aan de hele wereld. Onze11 maakte een opstelling van de grootste talenten tot en met 23 jaar in Brazilië.

Opstelling grootste talenten WK

Op doel staat de Belgische doelverdediger Thibaut Courtois (21). De Rode Duivel wordt door critici reeds geschaard onder de beste doelmannen ter wereld. Voor de neus van Courtois staan van links naar rechts Luke Shaw (Engeland, 18), Marquinhos (Brazilië, 19), Raphaël Varane (Frankrijk, 20) en Daniel Carvajal (22). Shaw en Marquinhos zijn de youngster van respectievelijk Engeland en Brazilië.

Het middenveld van het onder 23 elftal bestaat uit Goldenboy Paul Pogba (Frankrijk, 21), Isco (Spanje, 21) en Mario Götze (Duitsland, 21). Pogba geldt als de natuurlijke opvolger van Patrick Vieira en is een onomstreden basisspeler bij zowel Juventus als Frankrijk. Voor Götze en Isco is het dringen geblazen bij hun nationale team. Götze heeft concurrentie van Schweinsteiger, Reus, Özil en Draxler, maar kan zich op het WK definitief ontpoppen tot creatieve middenvelder van Duitsland. Voor Isco geldt ongeveer hetzelfde. De spelverdeler kan een gooi doen naar de erfenis van Xavi, die zijn laatste WK speelt.

De voorhoede bestaat uit James Rodriguez (Colombia, 22), Neymar (Brazilië, 22) en Eden Hazard (België, 23). Laatstgenoemde breekt dit seizoen definitief door bij zijn club Chelsea en blinkt wekelijks uit. Met de Rode Duivels, die er voor het eerst in jaren weer bij zijn tijdens een groot toernooi, kan Hazard zijn status als absoluut toptalent definitief bevestigen. Op Neymar rust de druk om zijn team in eigen land aan de Wereldtitel te helpen, na een geweldig toernooi vorig jaar om de Confederations Cup. James Rodriguez stapte afgelopen zomer voor 70 miljoen euro samen met Joao Moutinho over van Porto naar AS Monaco. De Colombiaan zal hopen dat zijn landgenoot Radamel Falcao op tijd fit is voor het WK. Met Falcao en Rodriguez geldt Colombia als een serieuze dark horse tijdens het aankomend WK. (Foto: Steindy)

Praat Mee!