PSG ontsteld over absurde rode kaart Cavani

Edinson Cavani was vrijdagavond de held en schlemiel bij zijn club Paris Saint-Germain. De aanvaller scoorde maar kreeg daarna twee bijzondere gele kaarten, en dus rood, op rij. 

Rode kaart Cavani

Cavani scoorde op bezoek bij RC Lens in de 57ste minuut de 1-3 vanaf de strafschopstip en vierde die goal met zijn gebruikelijke manier van juichen. De Uruguayaan beeldde, net als bijvoorbeeld tegen Ajax in de Champions League, uit dat hij als een sluipschutter schoot. Dat gebaar kon de scheidsrechter van dienst echter niet waarderen en de leidsman gaf Cavani een gele prent voor het toneelstukje. Omdat Cavani daarna verhaal ging halen bij de arbiter, kreeg de aanvaller direct ook zijn tweede gele kaart en moest hij dus met rood inrukken.

Schorsing

Ondanks de rode kaart won PSG wel met 1-3 van Lens, maar na afloop had niemand het over de drie punten maar des te meer over de rode kaart van Cavani. ‘Deze rode kaart verdiende Cavani niet’, bromde PSG-voorzitter Al-Khelaifi bijvoorbeeld. ‘Waarom heeft hij die eerste gele kaart gekregen? Hij viert zijn doelpunten altijd zo’, vroeg hij zich hardop af. (Foto: Ben Sutherland, Wiki Commons)

Praat Mee!