Oranje onder 17 trapt EK-kwalificatie af met 2-0 zege

Oranje onder 17 heeft zijn eerste wedstrijd voor EK-kwalificatie tegen Finland met 2-0 gewonnen. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg was heer en meester tegen de Finnen, maar maakten pas laat in de wedstrijd het verschil.

Voor rust was Onder 17 al dicht bij een voorsprong via met name AZ-speler Teun Bijleveld. De kleine nummer 10 trof voor de rust onder andere  de paal en een tegenstander op de lijn. Ook Javairo Dilrosun (Manchester City) was dreigend en raakte ook het aluminium.

Toch gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in, tot onvrede van Stekelenburg. ‘We hebben veel kansen gecreëerd. Het enige dat je de ploeg kunt kwalijk nemen is dat ze de wedstrijd niet eerder hebben beslist’, sprak de keuzeheer na afloop tegenover OnsOranje.

Oranje onder 17 zou desalniettemin toch op voorsprong komen. Rashaan Fernandes zorgde in de 71ste minuut met de 1-0 voor opluchting op de Nederlandse bank. In de blessuretijd was het Dilrosun met de 2-0. ‘Maar het was natuurlijk wel dikverdiend. Ze (Oranje onder 17, red.) verdienen een compliment voor het feit dat ze bijna niets hebben weggegeven. Als je zegt dat Finland twee halve kansen heeft gehad, is het veel’, concludeerde Stekelenburg dan ook na afloop. (Foto: Jules Pasteuning)

 

  1. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 03:44

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Piotrków gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w niskich cenach.

Praat Mee!