Blind over Ajax en United: ‘Veel overeenkomsten’

Daley Blind heeft zich na de overstap van Ajax naar Manchester United razendsnel op de kaart gezet in Engeland. De verdedigende middenvelder paste zich razendsnel aan in zijn nieuwe omgeving, en werd daar ook ruimschoots voor geprezen. 

Blind denkt dat hij zich zo snel heeft kunnen aanpassen, doordat er veel overeenkomsten zijn tussen de beide clubs: ‘Er zijn natuurlijk verschillen. Deze club is veel groter dan Ajax. Natuurlijk, Ajax is een grote club, maar United is wereldwijd bekend. Er is hier meer druk, maar het is net als in Nederland: als je een wedstrijd niet wint, dan gaan mensen klagen’, vertelt de verdediger annex middenvelder aan MUTV.

‘Het grootste verschil is dat Manchester United overal ter wereld bekend is, we zijn zo’n grote club. De Premier League is een groot verschil met betrekking tot de atmosfeer en de stadions, dat is wat ik heel erg leuk vind. De Premier League is groter, het is moeilijker en het is sneller en ik ben ontzettend opgewonden voor elke wedstrijd. Zeker de thuiswedstrijden, het is gaaf om het veld van Old Trafford op te lopen’, sluit Blind zijn verhaal af.

 

Praat Mee!