Boilesen ook niet tegen Barcelona

Nicolai Boilesen moet ook het Champions League duel tegen Barcelona aan zich voorbij laten gaan. De Ajacied liep afgelopen dinsdag een lichte hersenschudding op tijdens een interland en moest zodoende al de Eredevisie-topper tegen FC Twente missen. De wedstrijd van aankomende dinsdag komt dus ook nog te vroeg voor de Deen.

De jonge Jaïro Riedewald vervangt de 11-voudig Deens international. De 18-jarige linksback debuteerde vorig jaar in een competitieduel tegen Roda JC. De verdediger (!) boog met twee goals een 1-0 achterstand om in een 1-2 winst. Met zijn 17 jaar en 104 dagen was hij daarmee ook nog is de jongst scorende debutant ooit in de Eredivisie.

Zuid-Afrikaan Thulani Serero is ook geblesseerd. Zíjn vervanger is Lerin Duarte. Verder zijn Mike van der Hoorn en Queensy Menig opvallende aanwezigen in de 19-namige selectie. Eén speler, van de negentien meegereisde, zal op de tribune plaats moeten nemen aangezien de wedstrijdselectie uit 18 man mag bestaan.

Aanstaande dinsdag wordt er om 20:45 uur afgetrapt in Camp Nou, Barelona. De ploeg van trainer Frank de Boer speelde zijn eerste Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain gelijk met 1-1. Ook tegen APOEL Nicosia was een 1-1 remise de eindstand. Oranje internationals Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn maken ook deel uit van de selectie van Ajax.

Praat Mee!