Makkelie fluit CL-duel Chelsea

Het Champions League-duel Chelsea – NK Maribor staat onder leiding van de scheidsrechter Danny Makkelie. De 31-jarige Nederlander moet de wedstrijd, die aanstaande dinsdag wordt gespeeld, in goede banen zien te leiden.

De scheidsrechter tevens politieagent floot eenmaal eerder een wedstrijd in de Champions League. Opvallend is dat ook die keer Maribor een van de teams was bij de wedstrijd die Makkelie floot.

Carrière

Makkelie begon op 16-jarige leeftijd zijn scheidsrechterscarrière bij de amateurs. Toen hij 22 jaar maakte hij, in de Jupiler League, zijn debuut in het betaalde voetbal. Vier jaar later floot hij, als jongste scheidsrechter ooit op het hoogste niveau van Nederland, zijn eerste Eredivisie-duel.

Van 2000 tot 2010 was Makkelie ook nog even werkzaam bij de regiopolitie Zuid-Holland. In december 2010 ruilde hij deze baan in voor een job bij de KNVB. Daar was hij verantwoordelijk voor het aanstellen van (assistent-)scheidsrechters in de Hoofd- en Topklasse. Echter keerde hij in 2012 terug bij de politie. Hier werkt hij tot op de dag van vandaag 24 uur per week, in combinatie met zijn functie als scheidsrechter.

Praat Mee!