Heitinga hoopt nog steeds op Oranje

John Heitinga (30) speelt tegenwoordig bij het Duitse Hertha BSC maar kwam al een tijdje niet meer uit voor het Nederlands elftal. De verdediger heeft Oranje echter nog niet volledig uit zijn hoofd gezet.

‘Thuis zitten tijdens interlands went nooit’, zegt de voormalig Ajacied tegen Goal.com. ‘Ik speel het liefst elke wedstrijd voor Oranje. Maar ik moet realistisch zijn. Het is een jaar geleden dat ik voor Oranje heb gespeeld’, geeft Heitinga aan, die op 11 juni 2013 zijn laatste interland voor Oranje speelde.

Toch wil Heitinga het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale speelde én rood kreeg, nog niet uit zijn hoofd zetten. ‘Ik blijf mijn stinkende best doen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik word volgend maand 31 jaar en heb voor twee jaar bij Hertha BSC getekend, met een optie voor nog een jaar. Mijn focus ligt nu volledig op Hertha, maar als Oranje komt is dat wel heel mooi’, aldus Heitinga.

Huntelaar

Heitinga nam het dit weekend op tegen Oranje-international Huntelaar, die tot spijt van Heitinga wel tot scoren kwam. ‘Ik gleed uit bij die goal van Klaas’, vertelt Heitinga over die goal. ‘Klaas kopt die bal er nog fantastisch in. Ik ken hem door en door. Hij is natuurlijk een topspits.’

Huntelaar is Heitinga nog niet uit het oog verloren. ‘Ik ken John al best lang’, geeft de spits aan. ‘Van Ajax en het Nederlands elftal. Hij is een goede verdediger en bovenal een goede gozer. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij weer kans maakt op het Nederlands elftal. Maar je weet het niet. Dat is aan de bondscoach.’ (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!