Oranje onder 17 naar eliteronde via magere zege op Malta

Oranje onder 17 is zondag een stapje dichter bij plaatsing voor het EK onder 17 in 2015 gekomen. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won van Malta en plaatste zich daarmee voor de eliteronde.

Waar Onder 17 eerder deze week tegen Finland veel kansen nodig had om tot scoren te komen, daar was het tegen Malta al snel raak. Shurenda Janga schoot na 22 minuten raak op aangeven van Real Madrid-speler Mink Peeters.

Het bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn, waardoor Oranje onder 17 ‘slechts’ met 1-0 won van de Maltezen. Geen verrassing, gaf Stekelenburg toe in de nabeschouwing tegenover OnsOranje. ‘Als een tegenstander zich met elf man terugtrekt voor de goal is het moeilijk voetballen’, legde de trainer uit.

Toch vond Stekelenburg dat zijn ploeg vaker had moeten scoren. ‘Desondanks vind ik dat wij voldoende hebben gecreëerd, maar wel te weinig hebben gescoord. Dat blijft een punt om aan te werken. Tegen de sterke landen krijg je minder kansen, maar zul je toch ook moeten scoren.’

Scoreverloop Oranje onder 17 – Malta onder 17: 22′. Janga 0-1

Opstelling Nederland: Bijlow, Fosu-Mensah, Jelle de Lange, Eiting, Knoester, Kongolo (63. Smulder), Sidoel (77. Floranus), Janga, Fernandes (41. Schouten), Dilrosun en Peeters.

Praat Mee!