Overval, ontslag en rellen bij Feyenoord-tegenstander Standard

Het Belgische Standard Luik verkeert in zwaar noodweer. De Belgische club, tegenstander van Feyenoord in de Europa League, krijgt de wind van voren.

Overval Standard Luik

De club is namelijk op maandag overvallen door gemaskerde mannen. Die vielen in de voormiddag de ticketshop van de Belgische club binnen, zo meldt de Belgische politie. Hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt, is nog niet bekend.

Ontslag Guy Lazon

De overval kwam vlak na het bericht dat de trainer van Standard, Guy Lazon, de laan uit is gestuurd bij de Belgen. Lazon verloor dit weekend met Standard met 1-2 van hekkensluiter Zulte Waregem.

Rellen op tribune

De nederlaag tegen Zulte Waregem was voor het bestuur de laatste druppel om de samenwerking met Lazon op te zeggen, iets waar de supporters zich al een tijdje hard voor maakten. Tijdens de wedstrijd tegen Zulte waren er rellen op de tribune bij Standard en werden er zelfs stoeltjes op het veld gegooid. Dat leidde er zelfs toe dat de wedstrijd gestaakt werd.

Standard staat op een beschamende 11 plek met slechts 12 punten uit 10 wedstrijden. Wanneer de Belgische voetbalbond de zege toekent aan Zulte, zal Standard nog verder zakken. (Foto: flamenc, wiki commons)

Praat Mee!