‘KNVB gaat Hiddink tijdens evaluatie niet de laan uit sturen’

De KNVB zal dinsdag geen afscheid nemen van bondscoach Guus Hiddink wanneer de scherpe evaluatie plaatsvindt van de huidige stand van zaken. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant is de nationale voetbalbond niet voornemens om de bondscoach, die drie van de vier wedstrijden onder zijn bewind verloren zag gaan, weg te sturen. Desalniettemin wil de KNVB tijdens de evaluatie van Hiddink zelf horen dat hij nog gelooft in de missie waar hij voor is aangesteld; een goed resultaat neerzetten op het EK 2016.

Alternatieven voor Hiddink

De kritiek op Hiddink zwol de afgelopen dagen flink aan na de zeperd op en tegen IJsland (2-0). Onder andere Ronald de Boer eiste het aftreden van de keuzeheer, die zelf nog niet van wijken wilde weten. Veel alternatieven voor de ervaren oefenmeester heeft de KNVB overigens niet. Droomkandidaat Ronald Koeman heeft het uitstekend naar zijn zin bij Southampton terwijl Frank de Boer al aangaf niet naar Oranje te willen gaan. Het vervroegd doorschuiven van Danny Blind is volgens de KNVB zelf nog geen goede optie. (Foto; Soccer.ru, Wiki Commons)

Praat Mee!