‘Van Marwijk topkandiaat bondscoachschap Roemenië’

Bert van Marwijk is volgens verscheidene media topkandidaat om de nieuwe bondscoach van Roemenië te worden. Van Marwijk, die van 2008 tot 2012 Oranje onder zijn hoede had, is momenteel niet werkzaam als coach. Zodoende kan Van Marwijk deze kans wellicht beschouwen als een nieuw avontuur in zijn carrière.

Victor Piturca was ruim drie jaar bondscoach bij het nationale elftal van Roemenië. Deze maand stapte hij op, waardoor de Roemeense voetbalbond (FRF) op zoek is naar een waardige opvolger. Van Marwijk bewees zijn vaardigheden eerder met het Nederlands elftal op het WK in 2010. Toen werd de voormalig keuzeheer tweede met onze 11′. Echter werd de geboren Deventenaar in februari ontslagen bij zijn toenmalige club Hamburg SV.

Tussenperiode

Anghel Iordanescu zal worden aangewezen als interim-trainer. De huidige directeur van de FRF gaat in de tussenperiode de taken van Piturca overnemen. Tot nog toe presteerde Roemenië zeer naar behoren in de EK-kwalificatiereeks. Zo behaalde de ploeg zeven punten uit de eerste drie wedstrijden, waardoor Roemenië virtueel over een ticket voor het eindtoernooi beschikt. (Foto: ING Nederland, Wiki Commons)

Praat Mee!