Van Gaal over Mourinho: ‘Bescheiden en emotioneel mens’

Louis van Gaal (Manchester United) en José Mourinho (Chelsea) staan komende zondag tegenover elkaar in de Engelse topper Manchester United – Chelsea. De twee toptrainers zijn behalve collega’s ook nog is goede vrienden, blijkt. ‘Hij is zeer speciaal voor mij’, vertelde Van Gaal in de persconferentie in aanloop naar de kraker.

‘Dat is omdat ik met hem bij Barcelona heb gewerkt en we daarna een band hebben gehouden. Dat is in de voetbalwereld niet normaal’, vervolgde de manager, die afgelopen zomer Oranje in ruilde voor de club uit de Premier League.

‘Je kunt het waarschijnlijk niet voorstellen, maar hij is een zeer bescheiden en emotioneel mens’, wist Van Gaal. ‘Ik hou daar wel van. Maar het verrast mij niet dat hij een van de beste coaches ter wereld is. Natuurlijk wist ik al dat hij het talent had omdat ik hem de wedstrijden om de Catalaanse cup liet doen in mijn plaats. Maar om te zien dat hij zo’n prachtige coach is en in verschillende landen kampioen is geworden is fantastisch’, vertelde de lovende coach.

Manchester United – Chelsea

Volgens Van Gaal behoort het Chelsea van Mourinho tot één van de topteams in de Engelse competitie. ‘Ze spelen als een team en ik wil dat ook met mijn ploeg, en dan negentig minuten. Tegen West Bromwich Albion deden we dat, maar we maakten ook individuele fouten. Dat is ons probleem’, liet de Amsterdammer weten.

Zondag zal er om 17:00 uur worden afgetrapt op Old Trafford. Uiteraard doen wij live verslag van de topper, met het vizier gericht op Daley Blind. De verdediger annex middenvelder verkaste na een goed WK naar Manchester, waar hij het tot nog toe erg goed deed. Dit weekend zal blijken of de intelligente linkspoot ook tegen een topclub het hoge niveau kan bijbenen.

Praat Mee!