Suárez kan niet beloven nooit meer te bijten

Luis Suárez kan zaterdagavond zijn debuut maken voor FC Barcelona in de Clásico Real Madrid – Barcelona. De schorsing die de Uruguayaan vier maanden geleden kreeg opgelegd voor het bijten van Giorgio Chiellini loopt zaterdag af en dus is ‘El Pistolero’ speelgerechtigd. Suárez zegt zijn leven gebeterd te hebben, maar kan niet beloven dat hij nooit meer zal bijten.

Zelfverdediging

Suárez legt het bijten van Chiellini uit als zelfverdediging. ‘Iedereen heeft zijn eigen manier,’ verklaart de international van Uruguay in gesprek met The Guardian. ‘Bij mij kwam de druk en alle spanning er op die manier uit.’ Ondanks dat de 27-jarige aanvaller eerder in zijn carrière al zijn tanden zette in Otman Bakkal en Branislav Ivanovic kan hij de strafmaat nog altijd niet begrijpen. ‘Sommigen breken iemands been of slaan een ander in het gezicht. Wat ik bij Chiellini heb gedaan, wordt als erger beschouwd. Maar ik snap niet waarom bijten als iets ergs wordt gezien.’

Therapie

De oud-speler van Liverpool en Ajax heeft naar eigen zeggen zijn leven gebeterd dankzij een therapeut. ‘Met de hulp van de juiste mensen ben ik de goede weg ingeslagen,’ verzekert Suárez. Hij kan echter geen garanties geven dat hij nooit meer zijn tanden in een tegenstander zal zetten. Volgens Suárez is het een reflex die hij zelf niet in de hand heeft. ‘Het is een impuls. Pas als je het hebt gedaan, besef je het.’  

Real Madrid – Barcelona

Barcelona-trainer Luis Enrique maakte vrijdag bekend dat Suárez zijn officiële debuut zal maken in de kraker tegen de aartsrivalen uit Madrid. ‘Hij zal spelen. Hoe lang, dat is de vraag,’ sprak Enrique voorafgaand aan de wedstrijd. Wie in ieder geval niet zijn opwachting zal maken is Gareth Bale. De Welshman heeft last van een bilblessure en moet noodgedwongen vanaf de tribune toekijken.

De wedstrijd Real Madrid – Barcelona vangt zaterdag aan om 18.00 uur in het Estadio Santiago Bernabéu. Sport1 zendt de wedstrijd live uit. Daarnaast is Real Madrid – Barcelona live te volgen via ons liveblog. (Foto: YouTube)

Praat Mee!