Robben ontbreekt bij Duitse topper

Arjen Robben moet de Duitse topper Borussia Mönchengladbach – Bayern München van zondagmiddag aan zich voorbij laten gaan. De sterspeler van Bayern én het Nederlands elftal heeft last van een spierblessure.

Afgelopen zaterdag ontbrak Robben al op de laatste training van Bayern, waarna besloten werd de aanvaller buiten de selectie te houden. Dinsdag was Robben nog de grote man in het Champions League-duel tegen AS Roma. Bayern München won met 1-7, mede door twee goals van de 82-voudig Oranje international. In die wedstrijd had Robben ook al last van het kwetsuur waardoor hij nu wordt gespaard.

‘Het is niks ernstigs, maar ik kan niet spelen tegen Gladbach. Dat is wel wat te enthousiast’, vertelt Robben zondag aan Voetbal International. De Groninger heeft veel ervaring met lange, slepende blessureperiodes, en neemt daardoor geen risico met de relatief lichte blessure.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München

Normaal gesproken heeft Bayern München geen kind aan Mönchengladbach. Echter zal het zondag geen makkelijke pot worden voor de ploeg van Robben. De tegenstander van de kampioen van Duitsland staat momenteel derde en is nog ongeslagen in de Bundesliga. Er wordt om 17:30 afgetrapt in Mönchengladbach.

 

 

 

Praat Mee!