Van Gaal in beste Engels: ‘It’s again the same song’

Louis van Gaal wist zondagmiddag niet te winnen in de Engelse kraker Manchester United – Chelsea. De trainer van de ploeg uit Manchester zag zijn mannen met 1-1 gelijkspelen tegen Mourinho’s Chelsea. Van Gaal is van mening dat er meer in gezeten had. ‘We hadden vandaag kunnen winnen’, vertelde de keuzeheer van Manchester United na afloop van de wedstrijd.

‘Dat is een goed teken, want Chelsea is van wereldklasse. We waren vandaag minstens gelijk aan hen’, vervolgde Van Gaal, die beseft dat sommigen dingen beter moeten. ‘It was again the same song. We creëren opnieuw veel kansen, maar maken ze niet af. Chelsea maakt de eerste goal en dan weet je dat het heel moeilijk wordt.’

Van Gaal was afgelopen zomer nog de succesvolle bondscoach van Oranje maar staat nu met zijn nieuwe club op een teleurstellende achtste plaats. Dat, terwijl de club ruim 200 miljoen euro spendeerde aan transfers (waaronder Oranje-international Daley Blind). Manchester staat na negen wedstrijden tien punten achter op koploper Chelsea.

 

Praat Mee!