Van Marwijk grijpt naast bondscoachschap Roemenië

Bert van Marwijk wordt niet de bondscoach van Roemenië. Dat meldt de Roemeens voetbalbond (FRF) maandagmiddag op haar officiële website. Eerder liet dezelfde bond weten dat Van Marwijk ’topkandidaat’ was, voor de openstaande functie.

Echter zal Anghel Iordanescu de taken als bondscoach blijven uitvoeren. Iordanescu fungereerde al als interim-trainer van de vertrokken Victor Piturca, die besloot in clubverband te gaan werken bij het Saoedi-Arabische Al Ittihad. Iordanescu is een bekende bij de Roemeense bond; de trainer was tussen 1993 en 1998 en van 2002 tot 2004 al de keuzeheer bij het voetbalelftal.

Roemenië staat momenteel tweede in de EK-kwalificatiereeks, achter koploper Noord-Ierland . Het Oost-Europese land behaalde in de eerste drie wedstrijden een keurig aantal van zeven punten en lijkt op weg naar het EK 2016 in Frankrijk.

Van Marwijk

Van Marwijk stond in 2010 nog met het Nederlands elftal in de finale van het WK. Ondertussen zit de manager sinds februari dit jaar zonder werk, afgezien van enkele optredens als analyticus. Van Marwijk werd bij zijn vorige club Hamburger SV weggestuurd na teleurstellende resultaten. Zodoende is de geboren Deventenaar op zoek naar een nieuw avontuur in zijn carrière maar kan hij door Roemenië een streep zetten. (Foto: ING Nederland, Wiki Commons)

Praat Mee!