Koeman: ‘Gniffel richting KNVB’

VIDEO | Afgelopen zomer verruilde Ronald Koeman Feyenoord voor het Engelse Southampton, waar hij vooralsnog een droomstart beleeft. De oud-voetballer was ook een kandidaat voor het bondscoachschap bij het Nederlands elftal, maar de jongere broer van Erwin Koeman kreeg nooit een belletje uit Zeist. ‘Als er één gniffel is, is het richting de KNVB,’ vertelt Koeman in gesprek met de NOS.

Geen leedvermaak

‘Nee, het is niet leedvermaak. Omdat ik heel veel spelers goed ken. Ik heb met een groot aantal spelers samengewerkt,’ reageert de Zaandammer op de insinuatie dat hij in zijn vuistje lacht na de desastreuze start van de EK-kwalificatie campagne van het Nederlands elftal. ‘Guus Hiddink gun ik het ook zeker niet. Alhoewel ik wel vind dat hij het anders had kunnen spelen, ook naar mij toe. En als er één gniffel is, is het richting KNVB,’ brengt Koeman zijn gevoelens onder woorden.

Koeman over Oranje

De voormalig hoofdtrainer van Ajax, PSV en AZ bezet na negen competitiewedstrijden de tweede positie in de Engelse Premier League met zijn nieuwe werkgever. Koeman wil niet meegaan in de stelling dat Louis van Gaal opvolgen een extra zware taak is en zoekt de oorzaak voor de slechte prestaties van Oranje ergens anders. ‘De keuze wordt vaak gemaakt voor een ander persoon, een andere trainer. Dan moet je ook accepteren dat dingen anders gaan en dan is het ook niet terecht om te vergelijken met je voorganger,’ aldus Koeman. Op de vraag of het Nederlands elftal onder zijn leiding een beter resultaat had gehaald tegen Ijsland, reageert de oefenmeester ontkennend. ‘Tuurlijk had ik ook van Ijsland kunnen verliezen,’ besluit de manager van Southampton. (Foto: YouTube)

Bekijk hieronder het gehele interview dat Joep Schreuder namens de NOS had met Ronald Koeman (stuk over Oranje vanaf 4.50 minuten).

Praat Mee!