Pirlo steunt Balotelli: ‘Alles wordt enorm uitvergroot’

Mario Balotelli maakt een lastige periode door. De ‘enfant terrible’ kwam afgelopen zomer over van AC Milan, maar wist nog niet te overtuigen bij zijn nieuwe club Liverpool. Sterker nog, de aanvaller werd sterk bekritiseerd, binnen en buiten de club. Andrea Pirlo, die met de eigenaardige spits samen speelde bij het Italiaanse elftal, gelooft wél dat het goed komt met Balotelli.

‘Ik heb met hem gespeeld en weet hoe goed hij is en hoe goed hij kan zijn’, vertelt de 35-jarige Pirlo in gesprek met Daily Mail. ‘Liverpool moet hem op de goede manier behandelen. Balotelli moet zich geliefd voelen, hij moet worden gestuurd, maar hij moet vooral voelen dat de manager in hem gelooft. Als hij tijd in Mario steekt, weet ik dat hij een geweldige speler voor Liverpool kan worden’, aldus de huidige nummer 6 van Juventus.

‘Geen twijfel over zijn talent’

‘Het grote verschil tussen Mario en andere spelers is, dat alles wat hij doet enorm wordt uitvergroot’, weet de spelmaker. ‘De media zijn in hem geïnteresseerd en alles wat hij doet wordt benadrukt. Met andere spelers gebeurt dat veel minder, of zelfs helemaal niet. Er is geen twijfel over zijn talent’, besluit de overtuigende Pirlo.

Huidige situatie

Mario Balotelli kwam, zoals eerder gezegd, afgelopen zomer over van het Italiaanse AC Milan. De aanvaller kostte de Engelse club twintig miljoen en zou de naar Barcelona vertrokken Luís Suarez moeten doen vergeten. Echter maakte Balo nog geen enkel doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Ironische fans verzorgde afgelopen zaterdag een ludieke actie waarbij fans hun Balotelli-shirt konden ruilen, wat typerend is voor de huidige situatie rond Balotelli.

 

Praat Mee!