Zidane waarschuwt Ribéry: ‘Ik kon er niet mee leven’

Franck Ribéry kondigde in augustus zijn interlandcarrière te beëindigen. De 80-voudig Frans international was van mening dat het tijd was om zich op zijn club en familie te richten. Landgenoot en oud-prof Zinédine Zidane deed hetzelfde, maar waarschuwt de aanvaller.

‘Ik ben zelf in 2004 ook gestopt als international’, vertelt Zidane tegenover het Franse Canal+. ‘Maar kon er simpelweg niet mee leven in het half jaar dat erop volgde’, aldus de ex-speler van onder andere Juventus en Real Madrid.

‘Als je op het hoogste niveau voetbalt en het leuk vindt om wedstrijden te spelen, grijp je elke mogelijkheid aan. Ik moest gewoon doorgaan als international om het gevoel te hebben dat ik een uitstekende speler was’, beseft de aanvallende middenvelder zich nu.

Zidane zette in 1998 een punt achter zijn interland-loopbaan. Echter maakte hij in 2006 een onverwachtse comeback, toen hij deelnam aan het WK in Duitsland. Op het eindtoernooi speelde hij de laatste wedstrijd in zijn carrière, waarin hij met rood van het veld werd gestuurd door een beruchte kopstoot.  De Fransman is nu als assitent-trainer te zien bij het Spaanse Real Madrid.

‘Zo’n getalenteerde speler’

Volgens Zidane is Ribéry een speler die het Franse elftal goed kunnen gebruiken. ‘Wanneer je zo’n getalenteerde speler als Ribéry hebt, met zoveel kwaliteiten, dan zou het goed zijn om hem terug te zien in het team.’ Ribéry mistte door een blessure afgelopen zomer al het WK in Brazilië. Het is nog maar de vraag of de sterspeler van Bayern München luistert naar het advies van Zidane.

Praat Mee!