Interland-debuut lonkt voor Corona

Jesús Corona maakt mogelijk tegen het Nederlands elftal zijn interland-debuut voor de nationale ploeg van Mexico. De jonge aanvaller van FC Twente is door bondscoach Miguel Herrera opgeroepen voor de oefenduels met Nederland en Wit-Rusland. Tot nog toe maakte Corona alleen deel uit van de jeugdploegen van Mexico maar door zijn goede spel in het eerste elftal van de Tukkers krijgt hij ook bij de hoofdmacht van Mexico de kans zich te bewijzen.

Door de uitschakeling van de Mexicanen tegen Nederland op het WK leeft het oefenduel enorm in het Zuid-Amerikaanse land. De bondscoach heeft enkel de namen van spelers uit Europese competities bekend gemaakt en ook PSV’er Andrés Guardado is geselecteerd. Waar de middenvelder van de Eindhovenaren al 110 interlands achter zijn naam heeft staan hoopt Corona zijn eerste speelminuten te gaan krijgen.

De 21-jarige voetballer van FC Twente heeft na een stroeve start zijn draai gevonden en speelt woensdagavond in het bekerduel met Go Ahead Eagles, in De Adelaarshorst. Met Mexico speelt Corona de oefenwedstrijd tegen Oranje, op 12 november om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA.

 

Praat Mee!