Wijnaldum over toekomst: ‘Ik ben toe aan een nieuwe stap’

Het rommelt opnieuw rond PSV-speler Georginio Wijnaldum. Na afgelopen zomer een hoog bod afgewezen te hebben mag de 23-jarige middenvelder, met een contract tot 2018, ook deze winter nog niet vertrekken uit Eindhoven. Na dit seizoen hoopt Wijnaldum zijn kans te pakken om in een grotere competitie furore te maken.

Niet te lang wachten met vertrek

PSV hoopt dit seizoen met Wijnaldum en Depay de landstitel veilig te stellen en hiermee de transferwaarde van de twee voetballers op te krikken. Dat Depay graag naar het buitenland wil is een bekend verhaal en ook Wijnaldum doet een boekje open over zijn ambities. ‘PSV weet ook wel dat ik zo goed als toe ben aan een nieuwe stap’, valt woensdag in de Telegraaf te lezen. ‘Ik wil niet te oud naar het buitenland, want ik wil daar ook een paar jaar spelen. Hoe later je gaat, hoe korter je carrière in het buitenland wordt. Komende zomer is hier een mooi moment voor’, aldus de middenvelder.

Transfervrij vertrekken geen optie

Wijnaldum is aan zijn vierde jaar bezig bij PSV nadat hij in de zomer van 2011 over kwam van Feyenoord, de teller staat inmiddels op 85 wedstrijden voor PSV waarin de middenvelder 30 maal het net wist te vinden. Mede hierdoor wil Wijnaldum met een goed gevoel vertrekken uit Eindhoven en iets terug doen voor zijn club.  ‘Als een club goed voor je geweest is en altijd voor je klaar heeft gestaan, dan voel ik me verplicht iets terug te doen voor die club. Daarom wil ik niet transfervrij weg.’

Praat Mee!