Hiddink passeert Wijnaldum, Lens, Janmaat en Van der Vaart

Guus Hiddink heeft in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal geen plaats ingeruimd voor Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Daryl Janmaat en Rafael van der Vaart. Het viertal past voorlopig niet in de plannen van de bondscoach.

In het geval van Wijnaldum en Van der Vaart valt hun afwezigheid te verklaren met het feit dat beide middenvelders net terugkeren van een blessure. Desalniettemin kunnen beide spelers aankomend weekend waarschijnlijk wel gewoon spelen voor hun respectievelijke clubs PSV en HSV.

Lens en Janmaat lijken het kind van de rekening te worden van de slechte prestaties van het Nederlands elftal. Janmaat, eerste keus als rechtsback op het afgelopen WK in Brazilië, leidde hoogstpersoonlijk het verlies van Oranje tegen Tsjechië in en was in de pikorde al voorbijgestreefd door Gregory van der Wiel. De opmars van Ricardo van Rhijn bij zijn club Ajax heeft er nu toe geleid dat Janmaat zich niet hoeft te melden bij het Nederlands elftal. Ook reserve-back tijdens het WK, Paul Verhaegh, zit opnieuw niet bij de selectie.

Lens lijkt zich voorlopig niet meer te kunnen verheugen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De buitenspeler maakte de afgelopen periode, ondanks een basisplaats, een fletse indruk en moet onder andere wijken voor de terugkeer van wonderkind Memphis Depay. Ook Quincy Promes lijkt Lens definitief voorbijgestreefd te zijn in de pikorde bij het Nederlands elftal. (Foto; Soccer.ru, Wiki Commons)

Praat Mee!