Beenhakker heeft volste vertrouwen in Hiddink

Woensdagmiddag maakte bondscoach Guus Hiddink zijn voorselectie bekend voor de interlands tegen Mexico (oefenwedstrijd) en Letland (EK-kwalificatie wedstrijd). Menigeen verwachtte dat Hiddink een aantal grote namen zou laten vallen, maar niets is minder waar. De meest opvallende afwezigen in de voorlopige selectie zijn Lens en Janmaat tezamen met de net weer fitte Van der Vaart en Wijnaldum. Leo Beenhakker kijkt er niet van op. ‘Je houdt altijd vast aan een bepaalde vaste kern.’

Beenhakker over Oranje

‘Ik vind het niet zo gek dat de resultaten wat tegenvallen,’ vertelt de oud-bondscoach in gesprek met Voetbal International over de tegenvallende resultaten van het Nederlands elftal. ‘Na zo’n eindtoernooi gebeurt er nogal wat met een speler. Wat dat betreft zijn het soms net mensen. Als je zes weken met de pacemaker op honderd hebt gelopen, kun je daarna wat terugvallen.’ Beenhakker wijst op andere landen die het ook moeilijk hebben na een succesvol verlopen WK. ‘Onze Weltmeister had moeite met Polen en Ierland, terwijl ook Spanje met 2-1 onderuit ging tegen Slowakije. Dat al die gasten kunnen voetballen is geen punt van discussie, maar je kunt weleens een terugslag hebben,’ verklaart Don Leo de post-WK-dip.

‘Met Guus naar het EK’

Na de uiterst stroeve start van het Nederlands elftal is er volgens Beenhakker nog geen reden tot paniek. Ondanks de huidige derde plaats in poule A van de EK-kwalificatie en een achterstand van zes punten op zowel Ijsland als Tsjechië, spreekt Beenhakker zijn volste vertrouwen uit in de huidige bondscoach. ‘Dat mag je gerust noteren: Guus blijft gewoon aan en zorgt ervoor dat wij naar het EK gaan.’ (Foto: YouTube)

Praat Mee!