Zuid-Afrikaans toptalent op weg naar PEC

PEC Zwolle heeft een Zuid-Afrikaans toptalent in het vizier. Het gaat om de 17-jarige Fagrie Lakay, die eerder al stage liep bij de huidige nummer vier uit de Eredivisie. Echter kan Zwolle nog niet toe happen, gezien de leeftijd van Lakay. Volgens de reglementen van de FIFA is de speler pas haalbaar wanneer hij 18 jaar is. ‘We zijn ons intern aan het beraden wat te doen’, vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International.

‘Op dit moment kunnen we niet veel, omdat hij nog maar zeventien jaar oud is. Hij moet eerst achttien worden’, bevestigd Nijkamp nog meer eens. ‘Maar hij is een zeer interessante speler.’ Lakay eindigde zijn tiendaagse stage met een wedstrijd voor Jong Zwolle, tegen de beloftes van Utrecht. De spits leverde een assist af en wist zo mee te helpen aan de 2-2 eindstand.

‘Als aanvaller wil je altijd scoren, en dat verwachten ze ook van je’, vertelde Lakay na afloop van de doelpuntrijke remise. ‘Ik had misschien een paar keer kunnen scoren, maar uiteindelijk was ik blij met mijn assist’, vervolgde het talent op de website van zijn huidige, Zuid-Afrikaanse club Santos. ‘Ik denk ook dat ik het goed heb gedaan, omdat ik het duel aan ben gegaan met de verdedigers. Naar mijn idee was dat wat de trainer aansprak.’

 

 

Praat Mee!