Ongelukkige Boerrigter wéér geblesseerd

Derk Boerrigter is wéér geblesseerd geraakt. De Nederlandse aanvaller van Celtic liep onlangs een kwetsuur op aan zijn knie, en moet na een operatie twee maanden herstellen. Zodoende verloopt het huwelijk tussen de Schotse club en de jeugd-international zeer stroef.

De oud-Ajacied wist namelijk nooit te overtuigen in de aanvalslinie van Celtic. Boerrigter kwam medio 2013 met veel verwachtingen over van de 33-voudig landskampioen, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Door vele blessures kwam de vleugelaanvaller nooit op zijn ‘oude’ niveau terug, waarin hij zich bij Ajax een lange periode bevond.

Boerrigter worstelt al zijn hele carrière met verschillende blessures. Ook bij Ajax was hij vaak slachtoffer van blessureleed. Na een blessureperiode belandde de Oldenzaler op de bank, doordat hij nooit meer in goede vorm kwam. De 28-jarige Boerrigter hoopte op een nieuwe wervelwind in zijn carrière maar ook in Schotland zit het niet mee.

Typerend feitje: Boerrigter was bijna een Oranje-international. De speler, destijds bij Ajax, werd in 2011 opgeroepen door bondscoach Bert van Marwijk. De aanvaller viel echter snel af, naar aanleiding van, je raadt het al, een opgelopen blessure.

Praat Mee!