Verbeek ziet af van trainerschap NAC

NAC Breda kan een streep zetten door de naam van Gertjan Verbeek voor de invulling van het trainerschap van de club. De oud-trainer van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen heeft laten weten af te zien van een vervolggesprek, waardoor een terugkeer naar Eredivisie voorlopig van de baan lijkt. Afgelopen maandag zei de 52-jarige coach in het programma Voetbal International al na te willen denken over een eventuele tweede afspraak. Deze zal dus niet plaats gaan vinden.

Technisch directeur Graeme Rutjes heeft laten weten het besluit van Verbeek jammer te vinden maar noemt het zijn goed recht af te zien van een tweede gesprek.
‘Wij hebben onze kant van het verhaal verteld en Gertjan hoe hij daar in stond. Ik had de indruk dat we met een goed gevoel afscheid van elkaar namen’, aldus Rutjes tegenover Voetbal International.

Ondertussen hebben de Bredanaren hun vizier alweer gericht op andere kandidaten. Naar verluidt zijn Robert Maaskant en Ruud Brood de voornaamste kandidaten om de ontslagen trainer Nebojša Gudelj op te volgen. NAC zegt echter geen haast te hebben met de opvolging en weigert overhaast een beslissing te nemen.

Sportief gaat het de zwart-gelen niet voor de wind en zijn ze terug te vinden op een teleurstellende zestiende plaats. Aanstaande zondag speelt de club om 16:45 uur een uitwedstrijd tegen FC Groningen in de Euroborg en hopen ze een paar plaatsen te kunnen klimmen. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!