Van der Wiel mist topper door zure schorsing

Gregory van der Wiel moet de Franse topper van volgende week aan zich voorbij laten gaan. De rechtsback van Paris Saint-Germain incasseerde afgelopen zaterdag een rode kaart, waarna hem een schorsing van twee wedstrijden (in de Franse competitie) werd opgelegd.

In de thuiswedstrijd tegen Girondins Bordeaux tackelde de 40-voudig Oranje international ongelukkig tegenstander Wahbi Khazri onderuit, wat uiteindelijk resulteerde in de eerdergenoemde straf. Zodoende mist Van der Wiel het thuisduel met koploper Olympique Marseille volgend weekend. Dit weekend zal de oud-Ajacied op de tribune zitten op bezoek bij Lorient.

Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is er door een blessure dit weekend ook niet bij. Echter, volgens trainer Laurent Blanc is de topspits goed op weg terug. ‘Ibrahimovic heeft de laatste paar dagen eindelijk pijnvrij kunnen trainen’, vertelde Blanc tijdens een persconferentie vrijdagmiddag. ‘Ik weet niet of hij tegen Marseille kan spelen, maar wat hij laat zien op het trainingsveld is hoopgevend. Ik denk dat Ibra weer snel zal aanhaken op zijn vertrouwde niveau als hij zich eenmaal bij de groep heeft gevoegd.’

Cavani

Door de afwezigheid van Ibrahimovic mag Edinson Cavani dit weekend zijn plek, de spitspositie, overnemen. Meestal speelt de Uruguayaan vanaf de zijkanten. Dit weekend mag hij zich dus laten zien in de punt, zijn favoriete positie. Toch hoopt de 27-jarige aanvaller dat Ibra snel weer fit is. ‘Ik voel me zelfs beter met Ibrahimovic in de ploeg. Hij trekt verdedigers aan en creëert ruimte. We vullen elkaar aan’, liet Cavani weten op dezelfde persbijeenkomst. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!