Pellegrini deelt sneer uit aan Manchester United

In aanloop naar de Engelse derby Manchester City – Manchester United dit weekend, blikt City coach Manuel Pellegrini vooruit op het duel met de ploeg van coach Luis van Gaal. De Chileen is van mening dat de wedstrijden tegen Liverpool en Chelsea er pas écht toe doen.

‘Elke wedstrijd is belangrijk, maar vooral die tegen Liverpool of Chelsea’, vertelde Pellegrini vrijdag op de persconferentie. ‘Dan staan er zes punten op het spel, omdat je van een directe rivaal kan winnen’, aldus de keuzeheer die met de uitspraak indirect een sneer naar de equipe van Van Gaal uit deelt, door United geen directe rivaal te noemen.

Pellegrini is wel van mening dat het een bijzonder duel is. ‘Voor de supporters is dit een speciale wedstrijd, we weten wat het betekent om te winnen van Manchester United’, is Pellegrini, die niets van een onderlinge strijd tussen hem en Van Gaal wilt weten, van mening. ‘Het was vorig jaar ook niet Moyes versus mij, dit keer is het ook niet ik versus Van Gaal. Het is belangrijk om goed te spelen.’

Manchester City – Manchester United

Aanstaande zondag wordt er om 14:30 uur in het Etihad Stadium, de thuisbasis van City, afgetrapt. Het Manchester United van Van Gaal maakte een slechte start van de competitie. De ploeg staat met dertien punten uit negen wedstrijden op de achtste plek. City doet wat beter en staat momenteel op de derde plek, met zeventien punten.

Chelsea is met vier punten meer dan City de trotse koploper. Terwijl Ronald Koeman het verrassend goed doet met Southampton. De ploeg behaalde maar liefst negentien punten en staat daarmee op de tweede plek. De 8-0 overwinning op Sunderland zal niet snel worden vergeten door de voetbalwereld.

Praat Mee!