Maagbloedingen zetten carrière Elm op de tocht

Rasmus Elm doet bij de vaste volger van de Nederlandse eredivisie wel een belletje rinkelen. De Zweed belandde in 2009 bij AZ, voordat hij de Alkmaarse club in 2012 verruilde voor CSKA Moskou. Vanwege maagbloedingen kwam de 26-jarige middenvelder dit seizoen nog niet in actie voor zijn Russische werkgever en er wordt zelfs gevreesd voor het einde van zijn carrière.

‘Kans is aanwezig dat hij moet stoppen’

Evgeni Giner, voorzitter van CSKA Moskou, heeft een slecht gevoel over de blessure van Elm. ‘Elm is erg ziek en als de intensiteit omhoog gaat, krijgt hij telkens maagbloedingen,’ vertelt de Russische bestuurder in gesprek met ITAR-TASS. ‘De kans is aanwezig dat hij moet stoppen, voor altijd. Het is belangrijk dat hij geen invalide wordt. Mij is verteld dat negen op de tien voetballers die aan zulke complicaties lijden, nooit meer verder kunnen voetballen,’ beschrijft Giner de ernst van de situatie.

Doorvoetballen levensgevaarlijk

Giner vervolgt zijn relaas. ‘Als hij ooit weer wil voetballen, dan zou hij daarmee enorme risico’s nemen en dan zou hij er zelfs aan kunnen overlijden,’ tekent het Russische medium op uit de mond van de president van CSKA. ‘Elm is een geweldige speler en een goed mens en het klopt in ieder geval niet dat hij problemen zou hebben met de club, of iets dergelijks. We behandelen hem goed en als hij ooit weer écht kan voetballen, dan spring ik een gat in de lucht.’ (Foto: Карбинов Анатолий, Wiki Commons)

  1. […] is erg ziek en als de intensiteit omhoog gaat, krijgt hij telkens maagbloedingen’, zei Giner tegen het Russische medium ITAR-TASS. ‘De kans is aanwezig dat hij moet stoppen, voor altijd. Mij is verteld dat negen op de tien […]

Praat Mee!